fot. Daniel Vogel / UnsplashPorównanie z turystyką wypoczynkową wypada raczej korzystnie, choć podróżowanie szlakiem wina ma i ciemniejsze strony.Sławomir SochajW raportach dotyczących prognoz rozwoju rynku turystycznego na…
fot. Fabian Oelkers / UnsplashEtykietki win są niczym twarze. W pewnym momencie nawet te najbardziej ukochane opatrują się i przestają – na czas jakiś – pociągać.Marek BieńczykZ…
fot. Inka WrońskaRosato smakowało wiśniami i czarnymi czereśniami, było przyjemnie schłodzone. Bardzo dobre, powiedziałam. Primitivo zawsze dobre, potwierdził kelner.Inka WrońskaNo i co ja będę pić w stolicy…
Endemiczne dalmackie odmiany – pošip, grk, plavac mali, tribidrag, babić – zapewniają oryginalność winiarzom rozsianym między Primoštenem a Dubrownikiem. Jednak dopiero wyrwane naturze heroiczne siedliska na skalnych nadmorskich zboczach dają…
fot. Consorzio Vini EmiliaLambrusco to najbardziej niedocenione wino świata. Czerwone (najczęściej), lekko musujące, zgodnie z tradycją wytrawne, jest specjalnością włoskiego regionu Emilia, a szczególnie miasta Modena.Wojciech Bońkowski MW…
fot. Gabi PorterAgnieszka Wyrobek-Rousseau, współwłaścicielka małopolskiej winnicy Wieliczka, jest nie tylko polską producentką wina, ale też znaną na świecie enolożką, posiadaczką prestiżowego Diplôme National d'Œnologue Uniwersytetu w Montpellier we…
Winnic w Polsce wciąż przybywa – aktualnie mamy ich już 605! Poznajmy kilku nowych producentów z Pomorza Zachodniego.Tekst i zdjęcia: Maciej NowickiZakończony niedawno IV Festiwal Wina Pomorza Zachodniego…
fot. Alexandra Torro / UnsplashNieporadnik dla winiarzy. Jak zniechęcić do siebie ludzi i ponieść klęskę w biznesie.Kuba JanickiŚwięty spokój za wszelką cenę? Walka z natrętami? A…
fot. Olaf KuziemkaPo tym, jak proponowałem ostatnio białe wina z oferty winnicalidla.pl, które sprawdzą się przy wiosenno-letnim grillu, nadszedł czas na czerwień.Tomasz Prange-BarczyńskiW czasie zorganizowanego w…