Skip to content Skip to footer

BE GRAPEFUL FEST@ 1. edycja festiwalu Kondrat Wina Wybrane

23 lutego, o godz. 12:00 w BARaWINO Warszawa, ul. Noakowskiego 16, odbędzie się 1. edycja BE GRAPEFUL FEST – festiwalu Kondrat Wina Wybrane! Zacznie się hucznie, bo od prezentacji mocnych alkoholi oraz win wzmacnianych, które właśnie pojawiły się w ofercie firmy. 7 producentów z różnych części Europy, seminaria tematyczne i niepowtarzalna okazja, by zaczerpnąć wiedzy o historii i metodach produkcji ich flagowych produktów u samego źródła.

PROGRAM FESTIWALU:

PROGRAM-BE-GRAPEFUL-FEST-03 (1).pdf

Podczas wydarzenia, swoje produkty zaprezentują:

Winestillery (Włochy)
Pierwsza i jedyna niezależna rzemieślnicza destylarnia w regionie Chianti Classico.


Castelli del Grevepesa (Włochy)
Niezwykła spółdzielnia, słynąca z szerokiej oferty doskonałych win ze słynnych apelacji Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano czy Vernaccia di San Gimignano, a teraz także ginu, grappy, wermutu i amaro.

Plaimont (Francja)
Obecnie spółdzielnia wytwarza wspaniałe wina w ramach apelacji AOC Saint Mont, Madiran oraz cieszący się uznaniem Armagnac, które zaprezentuje podczas Be Grapeful Fest.

Toro Albala (Hiszpania)
Producent, który może poszczycić się winem z najwyższą, stupunktową oceną od Roberta Parkera. Toro Albalá to jeden z najwybitniejszych producentów win wzmacnianych w Montila Moriles i o nich właśnie opowie podczas naszego festiwalu.

Monte Cascas (Portugalia)
Casca Wines z regionu Douro, oferuje różnorodne style porto, od klasycznego ruby, przez tawny, aż po vintage, każde z nich z własnym, niepowtarzalnym charakterem. Nie możemy się już doczekać tej degustacji podczas Be Grapeful Fest.

Joao Barbosa (Portugalia) – Dbałość o szczegóły i ręczna selekcja gron pozwoliła na wykształcenie własnego stylu przy jednoczesnym zachowaniu cech typowych dla uprawianych odmian. Podczas festiwalu, w imieniu producenta, ekspert Kondrat Wina Wybrane, Jan Witkowski, zaprezentuje porto z portfolio producenta Joao Barbosa.

Aberfeldy (Szkocja)
Jedyna destylarnia w Szkocji, która korzysta ze źródła wody niezwykle wysokiej jakości (strumień Pitilie) oraz złóż złota aluwialnego. Do produkcji whisky używa wyłącznie lokalnego jęczmienia i drożdży.

Szczegóły, bilety i rezerwacja miejsc na seminaria dostępne są tutaj. Seminaria tematyczne są bezpłatne. Warunkiem uczestnictwa jest wcześniejsze zapisanie się na listę uczestników. 

Czy masz ukończone 18 lat?

Ta strona przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.

Wchodząc na stronę akceptujesz naszą Politykę prywatności.