Skip to content Skip to footer

Magazyn Ferment. Vintage 2024/2025 Pre-order

199.00 

Zmiana to główny temat tegorocznego wydania pisma o winie Ferment. Ocieplenie klimatu i jego konsekwencje, wibrujące trendy konsumenckie, pojawienie się nowego pokolenia winopijców – wszystko to sprawia, że żyjemy w czasach wielkiej konwersji podejścia do wina i winiarstwa. Spoglądamy na te zmiany z wielu punktów widzenia.

UWAGA: Aktualnie trwa sprzedaż pre-order, co oznacza, że wysyłka magazynu nastąpi po 25.11.2024. Zamawiając preorder Magazynu Ferment Vintage 2024 do końca listopada zyskujesz:

  • darmową wysyłkę lub odbiór magazynu na Warsaw Wine Experience (dla posiadaczy wejściówek)
  • promocyjną cenę magazynu
  • cena promocyjna obowiązuje do 30.11

556 w magazynie

SKU: FERMENT-VINTAGE-2024 Kategoria: ID produktu:32600

Opis

W Fermencie przedstawiamy też mniej znaną twarz Toskanii: nadmorskie apelacje Bolgheri, Val di Cornia i Suvereto, nieco zapomniane San Gimignano, w którym dokonuje się jakościowa – a jakże – zmiana, gdy idzie o miejscową vernaccię; piszemy wreszcie o finalizacji projektu mapy geologicznej Chianti Classico oraz o godnym najwyższej uwagi Carmignano.

Nowy Ferment to także fascynujące rozmowy: z Dirkiem i Danielem Niepoortami z Porto, Eduardo Chadwickiem z Chile, amerykańskim sommelierem André Mackiem, specjalistką od Ameryki Południowej Amandą Barnes. Rozmawiamy z twórcą czołowej bułgarskiej winiarni Katarzyna, Polakiem, Krzysztofem Trylińskim, rodzimymi winiarzami młodego i jeszcze młodszego pokolenia Beatą Jantoń, Jackiem Turnauem i Mateuszem Grocholskim. Nie unikamy trudnych tematów w wywiadzie na temat  uzależnień z Ewą Woydyłło-Osiatyńską.

Reportaże Fermentu zabiorą was na zbocza Etny, do Margaret River i Południowej Afryki, na pogranicze włosko-chorwacko-słoweńskie i do samej Słowenii. Przeczytacie o czerwonej rewolucji w Austrii i proekologicznych eksperymentach w Niemczech. Będzie o kuchni skandynawskiej i połączeniach winno-kulinarnych na zimowe miesiące. Poznacie osobiste wybory winiarskie naszych redaktorów.

Nie zabraknie, oczywiście, wielu tematów związanych z polskim winem.

Piszą dla nas Oz Clarke, Marek Bieńczyk, Tadeusz Pióro, Sławomir Chrzczonowicz, Kuba Janicki, Maciej Świetlik, Małgorzata Partyka, Sebastian Bazylak oraz  wasz ulubiony zespół redakcyjny: Bońkowski, Nowicki, Prange-Barczyński, Rybak i Wrońska.

Nowy Ferment to grubo ponad 300 stron i dziesiątki artykułów. Lektury wystarczy na wiele miesięcy!

Czy masz ukończone 18 lat?

Ta strona przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.

Wchodząc na stronę akceptujesz naszą Politykę prywatności.